Наставникът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, коментира трудната победа на неговия тим с 1:0 в гостуването на Селта Виго в петък вечер. В герой за „Лос бланкос“, които записаха трета поредна победа от началото на сезона, се превърна отново Джуд Белингам.

БГНЕС
20 снимки

Лошата новина обаче бе свързана с Винисиус Жуниор, който беше заменен принудително още преди почивката. Според Анчелоти, травмата на бразилския национал не е сериозна, но все пак той няма да играе срещу Хетафе в следващия кръг и ще се завърне след паузата за национални отбори.

„Белингам е добре. Той продължава да вкарва голове и да допринася за отбора. Винисиус почувства дискомфорт, но след няколко часа ще знаем по-точно какво е състоянието му. Става въпрос за мускулно разтежение. Вини искаше да остане на терена, така че едва ли е нещо сериозно. Мисля, че той ще пропусне двубоя с Хетафе и ще се завърне след паузата за националните отбори“, коментира Анчелоти.

„Селта се защитаваше отлично и не ни оставяше свободни пространства. Имахме проблеми в атака. При дузпата казах на Валверде, че Модрич трябва да стреля. Не знам какво стана и защо зад топката застана Родриго. Ядосан съм. Може би беше недоразумение. Нямаше как да крещя от тъчлинията кой да изпълни дузпата“, обясни италианският специалист.

„Кепа се справи, както и целият отбор. Спечелихме трите точки със себераздаване, а не с класа. Имаше доста недостатъци в играта ни, но не спряхме да търсим победата. Няма да привличаме други нападатели. Статистиката показва, че сме отбелязали 6 гола без Бензема. Разполагаме с достатъчно ресурси”, подчерта треньорът на Реал.

„Голът на Селта беше отменен справедливо. Видях, че техен футболист задържа Кепа за фланелката“, каза още Анчелоти.