Реал Мадрид записа трета поредна победа в Ла Лига. "Кралете" се справиха трудно с 1:0 като гост на Селта Виго. Единственото попадение в срещата реализира Джуд Белингам. Англичанинът се разписа в 81-ата минута, като това беше негов четвърти гол в шампионата. Мадридчани пропуснаха дузпа в 68-ата минута, когато ударът на Родриго беше спасен от вратаря. В началото на мача Винисиус напусна контузен. 

Реал е лидер във временното класиране с 9 точки. Селта има едва една и е 16-и. 

БГНЕС
20 снимки

Дебют за "белите" направи Кепа Арисабалага, който трябваше да вади топката от мрежата си в началото на мача. След центриране от корнер се получи разбъркване в наказателното поле на гостите, при което Фран Белтран нанесе удар, а след рикошет в Странд Ларсен топката влезе във вратата. След намесата на ВАР обаче голът беше отменен за нарушение срещу Кепа. 

В 18-ата минута голямата звезда на "кралете" Винисиус Жуниор получи контузия и на негово място влезе Хоселу. В 24-ата минута Оскар Мингеса опита удар от далечна дистанция, който се отби в Антонио Рюдигер и премина опасно покрай вратата. Постепенно Реал вдигна оборотите и натика Селта в собствената му половина. В 32-ата минута обаче галисийците организира опасна контраатака, при която Мингеса отправи удар в аут. 

В 43-ата минута Белингам подаде на Хоселу и той преодоля Вийяр, но таранът на Реал се намираше в засада и този гол също не беше зачетен. В края на първата част Селта органира нова опасна атака, която завърши с пропуск на Джонатан Бамба. 

Втората част също започна добре за домакините. В 52-ата минута Бамба комбинира със Странд Ларсен, който отправи удар, но Кепа спаси. В 62-ата минута Родриго влезе в наказателното поле и намери Белингам. Англичанинът не успя да отправи удар, но това стори Валверде, който стреля встрани от целта. Малко след това Странд Ларсен за пореден път можеше да накаже колебливата игра в дефанзивен план на гостите, но шутира над вратата.

В 68-ата минута Реал получи право да изпълни дузпа. Белингам изведе Родриго, който беше фаулиран от Вийяр в наказателното поле. Бразилецът застана зад топката и отправи удар в долния десен ъгъл, но вратарят на Селта спаси. 

В 81-ата минута Кроос центрира от корнер, Хоселу отклони топката на далечната греда към Белингам и англичанинът я продължи към мрежата.