Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти смята, че в тима вече са забравили триумфа над Пари Сен Жермен в Шампионската лига и мислят само за предстоящия мач от Ла Лига срещу Майорка, който е в понеделник вечер.

В сряда „Лос Бланкос“ елиминираха звездната селекция на французите от най-престижния клубен турнир след успех с 3:1 в реванша.

Gulliver/GettyImages
54 снимки

“Няма никаква еуфория заради станалото, защото това е историята на нашия клуб. Реал е свикнал да гледа само напред. Спечелихме един двубой, но това беше едва 1/8-финал”, обясни наставникът.

“Да, моментът беше емоционален и феновете ни помогнаха много. Атмосферата на “Сантиаго Бернабеу” винаги ни е от полза във важните срещи. Много се радвам да виждам щастливите привърженици”, добави Анчелоти.

Италианецът беше запитан дали очаква този грандиозен обрат да спомогне да убеди футболисти като Килиан Мбапе и Ерлинг Холанд да изберат клуба. “Реал не се нуждае от подобни двубои, за да привлича играчи. Самата история на клуба е достатъчна за това нещо”, смята треньорът.

Анчелоти увери, че ще се съгласи с всяко решение на ръководството относно Лука Модрич, Иско, Гарет Бейл и Марсело, чиито договори изтичат в края на сезона. Изглежда, че само хърватинът ще получи предложение за нов.

На края италианецът обяви, че срещу Майорка ще заложи на същите 11, които започнаха и срещу ПСЖ през седмицата.