Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти иска да засили конкуренцията на два поста. Според него отборът има нужда от привличането на нападател и ляв бек. Това е било обсъждано на вчерашната среща с президента Флорентино Перес и главния изпълнителен директор Хосе Анхел Санчес, разкрива "Марка". От днес Анчелоти е във ваканция, но ще поддържа ежедневна връзка с мениджърите на клуба по въпросите за селекцията. 
 
Играчите, които са набелязани за привличане, ще бъдат проучени в детайли както от спортна, така и от лична гледна точка. На "Сантиаго Бернабеу" държат новодошлите да не нарушават позитивната атмосфера в съблекалнята. 
Реал Мадрид вече постигна споразумение с Антон  Рюдигер, който идва от Челси като свободен играч.  Чуамени най-вероятно ще бъде второто попълнение на "кралете", но все още се преговаря с Монако за неговия трансфер. Реал Мадрид иска да сключи сделка за 22-годишния французин, който може да бъде лидер в халфовата линия през следващите десет години. Първоначално той ще бъде алтернатива на Каземиро, а след това плановете са да го замени.
 
Освен това Карло Анчелоти поиска от ръководството на клуба да подсили левия фланг на защитата и позицията на централния нападател. В атака Реал няма да разчита повече на Лука Йович и Мариано Диас. От клуба очакват, че те ще приемат  офертите, които ще дойдат през лятото. В Мадрид следят пазара на нападателите, но все още не са открили играч, които би могъл да бъде алтернатива на Карим Бензема. 
 
Най-вероятно резервният вратар Андрей Лунин ще напусне Реал Мадрид, тъй като иска да играе редовно. Неговото място се очаква да бъде заето от Давид Оспина от Наполи. На десния фланг Реал Мадрид разчита на Дани Карвахал и Лукас Васкес, а четиримата централни защитници са Едер Милитао, Давид Алаба, Начо и Рюдигер, чийто трансфер ще бъде обявен през следващите седмици.
 
Алтернативата на Ферланд Менди на левия фланг -  Марсело, напусна и затова Анчелоти иска нов играч на този пост. Фаворит за него е юношата на Реал - Фран Гарсия, който сега играе за Райо Валекано.
 
Ръководството на Реал Мадрид все още не е обявило  бъдещето на Марко Асенсио и Дани Себалос, чиито договори изтичат през лятото на 2023 година. Важна роля за решението на клуба ще има и мнението на двамата футболисти.