Един от мениджърите, който представлява новото попълнение на Реал Мадрид Винисиус Жуниор – Фредерико Пена заяви, че от Барселона са давали повече пари на Фламенго за тинейджъра, но той е предпочел предложението на „белия балет“.

„От финансова гледна точка офертата на Барселона бе по-добра от тази на Реал Мадрид, но футболистът предпочете предложението на „кралете“. В последствие от Реал Мадрид изравниха офертата на Барселона“, коментира Пена.

„Сделката между Фламенго и Реал Мадрид на практика вече е факт. Винисиус ще заиграе в Реал от лятото на следващата година. Към играча имаше интерес от много клубове, но един в крайна сметка плати повече пари и го привлече“, добави агентът на играча.

Реал Мадрид обяви трансфера на Винисиус

„Желанието на Винисиус в момента е да играе за Фламенго. Съществува възможност той да остане в отбора и до лятото на 2019 година, а едва след това да заиграе в Реал Мадрид.“

Кой е Винисиус Жуниор и защо Реал ще плати 45 милиона за него?

„Винисиус предпочете проекта на Реал Мадрид. Той никога не е криел впечатленията си за този отбор. Желанието на футболиста е да играе за най-добрия отбор в света. Не е вярно, че той е предпочел Реал заради финансовото предложение. Реал е отбор, който може да си позволи да вземе най-големите футболисти в света като Гризман и Мбапе“, каза още Фредерико Пена.