Не е тайна, че отборът на Барселона е на път да попадне в сериозна криза. Тимът записа някои разочароващи резултати, а и финансовата криза, която ги е налегнала със сигурност не се нрави на феновете на тима.

През лятото и звездата Лионел Меси трябваше да си тръгне, но в отбора се надяват да задържат своят нов №10. Ансу Фати, който в момента има договор само до края на сезона, е обявил на своя агент Жорже Мендес и клуба, че иска да остане в Барселона.

Мендес е получил предложение за удължаването на договора на Фати преди три седмици, след като спортният директор на клуба Матеу Алемани е работил по предложението в продължение на месец и половина, пише „Mundo Deportivo“.

Алемани и Мендес ще седнат на масата за преговори, след като агентът се върне от семейната си почивка в Катар. На 15 септември се състоя вечеря между семействата на Фати и Мендес, на която присъстваше и Алемани.

Мендес и клубът са били в постоянна комуникация и са обсъждали, че договорът няма да бъде дългосрочен докато икономическото положение на Барселона не се подобри.