Наставникът на Барселона - Ернесто Валверде, говори преди важния мач с Жирона от 21-ия кръг в Ла Лига. Срещата идва няколко дни след поражението с 0:2 от Севиля за Купата на краля.

"Всички мачове са трудни. Това е дерби за нас и това ни носи допълнителна мотивация. Ще играем с ентусиазъм. Ще ни бъде много трудно да спечелим на "Монтивили". Ще бъде сложно, но и много важно да победим. Вече сме във фаза, в който точките са важни", започна той.

"Лигата или Купата? Мислим за мача с Жирона - той е приоритет. Трябва да правим ротации, когато губим. В последния кръг за Купата направихме промени. Нормално е да се правят промени. Засега те се оказват неуспешни, но опитваме. Лигата е приоритет, вече съм го осъзнал", добави Валверде.

"Идването на Боатенг ще помогне много и на Суарес. И за двамата ще добра тази конкуренция. Относно Де Йонг - той сам може да покаже какво може и да остави отпечатък в състава. Той е играч за бъдещето. В момента обаче мислим за настоящето", каза още специалистът.

"Малокм? Играч с много качества, вертикален футболист. Има визия за играта. Не е пропуснал нищо, но трябва да избирам между няколко играчи на неговия пост. Невинаги ще играе".

"Атлетико и Реал са зад нас. И двата тима са много стойностни, никога не искат да губят. Но ще опитаме да задържи, преднината си от 5 точки", завърши Валверде.