Директорът в Барселона и легенда на клуба – Ерик Абидал също взе отношение във връзка с грозния скандал, в който испанските медии забъркаха името му. Бившият френски национал осъди остро историите, които предполагат, че за животоспасяващата му трансплантация е използван нелегално закупен черен дроб.

„Ел Конфиденсиал” разбуни страстите в сряда, когато заяви, че някогашният президент на Барса Сандро Росей – понастоящем излежаващ ефективна присъда зад решетките заради данъчни измами – може да бъде подведен под отговорност за незаконен трафик на органи. Беше изказано предположение, че той е имал участие в уреждането на черния дроб за операцията през март 2012-а.

38-годишният Абидал бе диагностициран с тумор в черния дроб за първи път през 2011-а и се подложи на хирургическа интервенция. Впоследствие се разбра, че тя не е била успешна и се стигна до трансплантация, като братовчедът на футболиста Жерар се съгласи да бъде донор.

Абидал публикува обща снимка на двамата тъкмо от дните след операцията. „С публикуването на тази снимка бих желал да поискам уважение към моя братовчед Жерар и да защитя неговото достойнство. „Публично осъждам поведението на определена медия, която продължава да се съмнява в легалността на интервенцията, която спаси моя живот. Стига!”, заяви възмутеният французин в „Туитър”.

Още по темата:

Барселона отрече обвиненията за Абидал

Фондацията на Ерик Абидал също отхвърли обвиненията