Скандалната ситуация между мениджъра на Челси Маурицио Сари и вратаря Кепа Арисабалага дълго време ще бъде разисквана в Англия. Болшинството бивши анализатори и играчи се изказаха в подкрепа на италианския наставник и окачествиха отказа на испанския страж да бъде заменен във финала за Купата на Лигата като проява на абсолютно неуважение.

Кепа за скандалната ситуация: Пълно недоразумение!

Всички оплюха Кепа, но Сари каза: Просто не се разбрахме

​Челси няма да наказва Кепа

След загубата с дузпи двамата опитаха да омаловажат случилото се, отдавайки всичко на недоразумение в комуникацията. Всички обаче ясно помнят колко бесен беше Сари в онзи миг и как първоначално в яда си пое към тунелите на „Уембли”. Затова немалко хора на Острова зоват 24-годишният Кепа да бъде наказан или дори нещо повече – дисциплинарно уволнен.

Ами ако провинилият се играч не се казваше Кепа Арисабалага? Ами ако неговото име бе Лионел Меси?

Не, няма грешка. Петкратният носител на „Златната топка” също се е замесвал в подобен инцидент и то не чак толкова отдавна. Става дума за мач срещу Ейбар отпреди 5 години, когато наставник на каталунците все още е Луис Енрике. Срещата се играе през октомври, а това е все още първият сезон на наставника начело на „блаугранас”, когато се пишеше, че тарторите в съблекалнята не са били особено въодушевени от неговото назначение.

В 77-ата минута на срещата при резултат 3:0 за Барса Луис Енрике решава, че може да даде почивка на голямата си звезда (Меси съвсем преди малко е вкарал третия гол). Талантът от академията Ла Масия Мунир Ел Хадади вече е по екип и до тъчлинията, жаден за своя шанс. Само че Лео Меси с красноречив жест показва на треньора си, че не смята да напуска игра.

Ядната реакция на Енрике е красноречива, но е далеч по-обрана от неудържимия гняв на Сари. Енрике опитва да проведе диалог с реплики и жестове, но резултатът няма – Меси остава на терена до края на срещата. В крайна сметка заменен се оказва Неймар да Силва, който отстъпва мястото си на Мунир.

Едно от обясненията за това защо инцидентът не се помни чак толкова добре може би се крие в причината, че в същия сезон Барса печели требъл с Ла Лига, Купата на краля и Шампионската лига. А главният архитект на тези успехи бе Лионел Меси.