Страхотен скандал, невиждан досега във футбола, се разрази на финала за Купата на Лигата в Англия между Челси и Манчестър Сити. Тогава, точно преди изпълненията на дузпите, се случи нещо фрапантно, когато мениджърът на лондончани Маурицио Сари искаше да смени вратаря си Кепа Арисабалага, но той отказа да напусне терена. 

Италианецът побесня, като дори трябваше да отиде до тунела, за да охлади страстите. След края на мача испанският страж беше оплют мощно от всички специалисти и анализатори на футбола на Острова. Те бяха категорични в мнението си, че той трябва да бъде отстранен и уволнен дисциплинарно от Челси. 

И когато на пресконференцията журналистите се готвеха за продължение на скандала от темпераментния италиански мениджър, той влезе с усмивка и обяви, че всъщност целият скандал е плод просто на... едно недоразумение. И причината е, че Кепа уж беше контузен, но впоследствие се оказа, че не е бил, а Сари не го е разбрал. 

"Просто не разбрах правилно какъв е проблемът му. Установих го, едва когато физиотерапевтът дойде при мен. Беше наистина едно голямо недоразумение. Първоначално разбрах, че вратарят ни има крамп и не може да продължи мача. Но се оказа, че е нямал крамп и е могъл да играе."

"Колкото до отиването ми към тунела - сторих го, защото трябваше да остана тих и да не се поддавам на нервите. Кепа е разбрал, че искам да го сменя заради физическия му проблем. Но той е казал, че няма такъв и беше прав."

"Разбрах цялата ситуация едва когато лекарят дойде при мен. След това говорих с Кепа, само за да уточним нещата. Сега вече разбрах напълно ситуацията и няма лоши чувства между нас", обясни най-странната ситуация в английския футбол този сезон Маурицио Сари.