Страхотно зрелище с шест гола, обрати, много екшън, пропуски и греди се получи на стадион „Бенито Виямарин“ в Севиля. Бетис и Селта Виго завършиха 3:3 в двубоя от 11-ия кръг на Ла Лига, като и двата отбора могат много да съжаляват, че не успяха да стигнат до победата.

Бетис започна силно мача и още в 8-та минута пред Лорен Морон се откри добра възможност. Той отправи опасен удар, но топката премина встрани от левия стълб на вратата на Серхио Алварес.

Играчите на Бетис направиха страхотен пропуск в 16-та минута. Ло Селсо отправи много силен удар, който Алварес успя да отрази, а след това Каналес при добавката пропусна на празна врата да вкара.

Ло Селсо насочи топката в долния десен ъгъл на вратата на Селта в 21-та минута, но Серхио Алварес успя да се намеси и да спаси.

В 32-та минута Йокюшлю вкара гол за Селта Виго, но попадението правилно не бе зачетено заради засада.

Бетис поведе в резултата в 33-та минута. Ло Селсо успя да се пребори с трима футболисти на Селта и да пусне към Лорен Морон, който излезе сам срещу Серхио Алварес и с удара покрай вратаря прати топката в мрежата му.

Бетис можеше да вкара втори гол в 37-та минута. След груба грешка, играч на Селта загуби топката пред наказателното си поле. Серхио Каналес стреля от границата на наказателното поле, но топката срещна левия стълб на вратата на Серхио Алварес.

Селта започна много активно второто полувреме и доминираше. Гостите можеха да изравнят резултата в 47-та минута. Яго Аспас пусна перфектен извеждащ пас към Емре Мор, който се озова сам срещу Пау Лопес, но вратарят на Бетис спаси удара му.

Лорен Морон можеше да вкара рядко красив гол в 54-та минута. Той се опита от центъра да прехвърли излезлия напред вратар на Селта Серхио Алварес, но топката премина на сантриметри встрани от десния стълб,

Бетис удвои своята преднина в 57-та минута. Андрес Гуардадо пусна добър пас към Жуниор Фирпо, който бе сам срещу Алварес и вкара в близкия ъгъл на вратаря.

Смените на старши треньора на Селта Виго Антонио Мохамед дадоха своя резултат.

Галисийци намалиха своето изоставане в срещата в 63-та минута, когато Андрю Хюлсагер центрира в наказателното поле на Бетис, където Максимилиано Гомес засече топката и я прати в долния десен ъгъл на вратата на Пау Лопес, който нямаше какво да направи.

Селта Виго изравни резултата в 69-та минута, когато Жунка подаде на Браис Мендес, който с топовен удар от въздуха вкара топката във вратата на Пау Лопес.

След този гол треньорът на Селта Антонио Мохамед бе изгонен от скамейката и догледа срещата от трибуните на „Бенито Виямарин“.

Ло Селсо отправи много опасен удар от разстояние в 75-та минута, но топката премина встрани от десния стълб на вратата на Серхио Алварес.

Селта Виго осъществи пълен обрат в мача в 84-та минута. Андрю Хюлсагер центрира в наказателното поле на Бетис, където Макси Гомес бе оставен непокрит във вратарското поле и отблизо не пропусна да се разпише за втори път в срещата.

Бетис мигновено отговори и изравни резултата в 87-та минута. Серхио Каналес със страхотно изпълнение от фаул вкара топката в левия ъгъл на вратата на Серхио Алварес за 3:3.

Селта Виго можеше да стигне до победата в 88-та минута. Яго Аспас от фаул разтресе напречната греда на вратата на Пау Лопес, а след това при добавката Жунка не успя с глава да прати топката във вратата на Бетис.

След това равенство Селта е единайсти с 14 точки, а Бетис четиринайсти с 13 точки.