Надеждите на Реал Мадрид да продължи участието си за Купата на Краля днес се изпариха окончателно. Последната инстанция в Испания - Административният съд по спортните въпроси - отряза "белите" и не допусна жалбата им за разглеждане, въпреки че е имало "ожесточени дебати", пише вестник "Ас". 

Това беше втората и последна вътрешна инстанция, пред която мадридчани можеха да се оплачат. Сега им остава единствено Спортният административен съд в Лозана, но не е ясно дали и там ще успеят да се преборят за каузата си. Това трябва да се случи преди реванша с Кадис за Купата, който би трябвало да се състои на 16 декември. 

Наказанието на Реал е за включването в първия 1/16-финал срещу Кадис на руснака Денис Черишев, който обаче имаше да изтърпява един мач наказание от миналия сезон. Това недоглеждане коства директното изхвърляне на тима на Рафаел Бенитес от турнира за Купата на Краля. 

Иначе грандът победи с 3:1 като гост в първия мач и на практика си изкова класирането напред, но аматьорският гаф попречи за това. Интересното е, че наказаният Черишев дори откри резултата с гола си в 3-та минута, но беше сменен няколко секунди след началото на втората част, когато се и разбра за недоразумението около пускането му на терена.