Мениджърът на Барселона Ернесто Валверде заяви, че му е трудно да намери думи, за да опише Лионел Меси след звездното му представяне при победата с 5: 1 срещу Реал Валядолид. Меси отбеляза два гола, включително забележителен 50-ти пряк свободен удар в кариерата и осигури асистенции за Артуро Видал и Луис Суарес. Така Барселона се завърна на върха в Ла Лига със седма поредна победа във всички състезания.

"Какво друго може да се каже за него? Нямам думи", каза Валверде.

„Винаги знаем, че той ще се прояви, независимо от мача. Талантът му не може да се сравни с нищо. Реалността е, че всеки път, когато докосне топката, се случва нещо специално. Просто не знам какво да кажа“, добави специалистът.

Барселона не игра през уикенда след отлагането на Ел Класико от съображения за сигурност.

„Вече сме в график от по три мача на седмица и беше важно да го започнем добре. Имаме голям състав и всички играчи се борят да играят. Има играчи, които заслужават да играят, но не винаги могат да го направят. Ще следим групата“, сподели Валверде.

Валядолид бе непобеден в предишните си пет мача, а мениджърът Серхио Гонсалес призова отбора си да не губи увереност след поражението от испанските шампиони.

"Свободният удар на Меси бе шедьовър. Барселона искаше да се разбунтува. Не бяха играли отдавна и всичко вървеше префектно за тях.

"Резултатът е тежък, но трябва да го асимилираме, да вдигнем глава и да се върнем по-силни", сподели Гонсалес.