Валенсия продължава играта на котка и мишка с Реал Мадрид. "Прилепите" минаха пред "белите" след успеха с 3:1 над борещия се за оцеляване Депортиво Алавес на своя "Местая". 

Рордиго и Симоне Дзадза реализираха за домакините, а каузата им беше подпомогната от автогол на Виктор Лагуардия от баския състав. Рубен Собрино вкара единственото попадение за Алавес в мача. 

Още преди почивката беше ясно, че този мач ще е на сметката на Валенсия. В 19-та минута домакините изплетоха страхотна атака, при която Симоне Дзадза с перфектен пас изведе Родриго зад защитата и той хладнокръвно преодоля вратаря за 1:0. Иначе преди това Собрино не можа да се разпише за Алавес. 

Второто попадение в мрежата на баските не падна след много повече време. В 33-та минута резултатът набъбна на 2:0 за домакините, когато Дани Парехо центрира от пряк свободен удар, Симоне Дзадза засече с крак от вратарското поле, топката се отклони от гредата и влетя в мрежата за 2:0. 

При този резултат дойде и почивката. А малко след нея Алавес за кратко върна интригата. Това се случи след попадението на Собрино в 49-та минута, който засече топката около точката на дузпата след страхотен пробив по десния фланг на Мартин Агирегабирия. 

Но всичко свърши пет минути след това. Тогава Лагуардия си заби топката в мрежата, опитвайки да изчисти едно центриране успоредно на голлинията и резултатът стана 3:1 за Валенсия, като се запази такъв и до края. 

След тази развръзка "прилепите" събраха 59 точки и са временно трети преди останалите мачове от кръга. Алавес остава с 31 малко над чертата на изпадащите, но за да падне под нея, трябва да му бъдат наваксани 10 точки от Лас Палмас.