Битката на дъното в Испания между Депортиво Ла Коруня и Лас Палмас беше очаквана с огромен интерес от феновете, за да се разбере дали някой от тези тимове няма да направи крачка към спасението. Но те се закопаха взаимно с хикс в Галисия. 

Двубоят завърши 1:1, като тази точка не върши работа на никого в битката за оцеляване. Последният над чертата Леванте вече е с шест точки пред тях и шансовете за спасение се топят като мартенски сняг. 

Иначе гостите от Канарските острови откриха резултата още при първата си опасна атака. В 3-та минута Ален Халилович направи страхотен самостоятелен пробив и с удар от границата на наказателното поле опъна мрежата за 1:0. 

Но отговорът на домакините беше много бърз. Още в 22-та минута Лукас Перес центрира страхотно от корнер и качи топката на главата на Раул Албентоса и той прати топката неспасяемо в мрежата за 1:1. 

Последваха множество пропуски и пред двете врати до края на двубоя, като никой от тимовете не изглеждаше доволен от равенството. Но защитите и вратарите си свършиха работата, за разлика от нападателите и повече попадения не паднаха. 

Така след тази развръзка Ла Коруня остана предпоследен с 20 точки, а Лас Палмас е една позиция по-нагоре и с една точка повече. Но Леванте се е откъснал безнадеждно напред за тях и битката на дъното постепенно се избистря.