Валенсия и Виляреал не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 1:1 в дербито от четвъртия кръг на испанската Ла Лига. На „Местая“ Уго Дуро даде аванс на домакините в 24-ата, а Айосе Перес възстанови равенството в третата минута от добавеното време на първото полувреме, като това се оказа и последното попадение в двубоя. Трябва да се отбележи, че „жълтата подводница“ игра с човек по-малко от 68-ата минута, когато за два жълти картона бе изгонен Папе Гай.

Двубоят започна с натиск от страна на „прилепите“, които поведоха в резултата в 24-ата минута. Тогава Уго Дуро стреля от наказателното поле на Виляреал в долния ляв ъгъл на вратата на „жълтата подводница“, за да даде аванс на своя тим.

В третата минута от добавеното време на първото полувреме Виляреал успя да възстанови паритета, след като Санти Комесаня подаде към Айосе Перес, който отправи мощен удар от границата на наказателното поле, изпращайки топката в горния ляв ъгъл на вратата.

Първото чисто положение за втората част бе на сметката на гостите. В 56-ата минута Тиерно Бари се възползва от рикоширала топка в наказателното поле на Валенсия, но Гиорги Мамардашвили отрази.

В 68-ата минута Папе Гайспря обещаваща атака на Валенсия още в нейното начало, за което си действие получи от Хесус Хил Мансано втори жълт и респективно червен картон.

Валенсия пропусна златна възможност да излезе напред в резултат в 70-ата минута, когато Луис Риоха получи топката на границата на противниковото наказателно поле и шутира мигновено, но Диего Конде се намеси и отрази.

В третата минута от добавеното време на срещата Серхи Каньос получи топката в наказателното поле и шутира в долния ляв ъгъл на вратата, но стражът на  Виляреал отрази, като това бе и последното действие в мача, което представляваше опасност за някоя от двете врати.

По този начин кризата във Валенсия продължава, тъй като отборът на Рубен Бараха остава последен в класирането с едва една точка от началото на сезона, докато Виляреал е трети с осем пункта. В следващия кръг „прилепите“ ще търсят първи успех в гостуването си на Атлетико Мадрид, а „жълтата подводница“ пътува за мач с Майорка.

В другия мач, който се изигра по същото време, именно Майорка победи с 1:0 Леганес като гост. Единственото попадение в срещата падна в 43-ата минута, когато за Майорка точен бе Даниел Родригес. Това бе и първа загуба за „краставичарите“ при завръщането им в Ла Лига.