Валенсия победи Леванте с 4:2 в градско дерби в мач от 1-ия кръг на Ла Лига. На два пъти Леванте излиза напред в резултата, но "прилепите" стигнаха до крайния успех.

Леванте откри още в 1-ата минута, след като Моралес се разписа като се разходи сред защитниците на Валенсия и прониза вратаря. Габриел възстанови равенството в 12-ата минута, след като засече центриране от корнер и в близкия на вратаря ъгъл не остави шансове на стража на гостите. Шест минути по-късно Мелеро вкара топката във вратата на Валенсия, но попадението беше отменено заради игра с ръка, като беше използвана системата ВАР.

В 36-ата минута все пак Леванте отново излезе напред в резултата с попадение на Моралес, който излезе на голова позиция и с удар от световна класа не остави шансове на вратаря. Валенсия отново изравни и това се случи само 3 минути по-късно с гол на Гомес с отличен диагонален удар.

През втората част Вайехо реализира два гола, за да оформи успеха на Валенсия с 4:2. Във втория кръг Валенсия гостува на Селта Виго, а Леванте е домакин на Атлетико Мадрид.