Реал Сосиедад започна сезон 2017/18 в Ла Лига със зрелищна победа с 3:2 над Селта Виго. Гостите на два пъти се оказваха в ролята на догонващ в резултата, но в последствие успяха да сътворят пълен обрат и да се поздравят с трите точки.

Преди първия съдийски сигнал играчите на двата състава се наредиха около централния кръг на терена, за да запазят минута мълчание в памет на загиналите при атентата в Барселона в четвъртък (17 август).

Двубоят започна доста динамично, а малко след началото дойде и първата опасност. Тя бе дело на домакините, като Яго Аспас направи хубав индивидуален пробив, нямаше възможност да комбинира със съотборник и така стреля по земя, а топката мина на косъм от целта.

Отговорът на Сосиедад дойде в 21-ата минута. Серхио Каналес стреля от фаул от около 23 метра. Той насочи топката прецизно, но все пак не успя да порази вратата на Руйи. При ответната атака Виго поведе. При настъпило разбъркване в наказателното поле на гостите Максимилиано Гомес Гонсалес се оказа най-съобразителен и успя да се разпише за 1:0.

Интригата бе върната в 33-ата минута, когато момчетата на Унсуе допуснаха страхотна грешка в обрана. Стражът Серхио Алварес насочи зле един пас, а Микел Оярзасабал се пребори и се разписа за 1:1.

След почивката Максимилиано Гомес Гонсалес отново изведе домакините напред. Това се случи в 50-ата минута. При центриране от корнер отляво на вратата на Сосиедад, в пеналта настъпи разбъркване, а Гомес засече с десния крак за 2:1.

Гостите не се отказаха да търсят изравняване, а зрелището стана пълно в 80-ата минута. Хуанми бе добре изведен, Алварес излезе да го блокира, но не успя да го спре с и така с премерен удар, резервата прехвърли стража за 2:2.

Само осем минути по-късно възпитаниците на Еусебио Сакристан направиха пълен обрат. Давид Да Силва Хосе излезе опасно и реализира за крайното 3:2.