Президентите на Барселона и Реал Сосиедад – Хосеп Мария Бартомеу и Хокин Аперибай са се договорили за трансфера на защитника Иниго Мартинес, съобщава „Mundo Deportivo“.

Аперибай е информирал Бартомеу, че Реал Сосиедад няма никакво намерение да води преговори за трансферната сума на Мартинес и ще склонят да го пуснат само при активиране на неговата освобождаваща клауза.

Бартомеу вече се е обадил на Аперибай и е провел дълъг разговор с него. Двамата са постигнали споразумение относно сделката.

Барселона ще активира освобождаващата клауза, която е записана в договора на Мартинес с Реал Сосиедад, която възлиза на 32 милиона евро.

Бартомеу се е обадил на Аперибай, защото двамата се намират в много добри отношения и президентът на каталунците не е искал да ги наруши.

Техническият секретар на Барселона Роберт Фернандес вече е в Сан Себастиан, където в началото на следващата седмица се очаква да финализира трансфера на Мартинес.

Мартинес информира Реал, че напуска

26-годишният футболист вече е договорил личните си условия с Барселона. Той ще подпише петгодишен договор с каталунците. 

Реал Сосиедад потвърди интереса на Барселона към Иниго Мартинес