С попадения на влезлия като смяна Анхел Кореа Атлетико Мадрид продължи лютата гонитба с Барселона в Ла Лига. В своя мач от 35-ия кръг на първенството мадридчани надиграха гостуващия Малага с 1:0 и така продължиха да поставят Барселона под напрежение. Тимът на Диего Симеоне отново се добра до трите точки с много воля и характер, както и щипка брилятност, поднесена от Кореа. За младока това не беше първият път, когато влиза по спешност и бележи важни попадения за тима си.

21-годишният аржентинец стартира двубоя на пейката заради головата форма на Фернандо Торес в последно време. Ел Ниньо създаде и първия сгоден шанс за гол след 15 минути игра, когато намери Антоан Гризман на чудесна позиция, ала френският нападател не можа да отправи най-сполучливият възможен изстрел и топката прелетя в аут.

Иначе Малага доста добре затваряше пространствата пред вратата си, което поизнерви домакините и първата част приключи при нулево реми. След паузата Атлетико опита да презвеме вратата на противника рано-рано. В 51-ата Саул Нигес направи голям пропуск, стреляйки без подготовка от наказателното поле, а топката премина покрай левия стълб.

Така се стигна до влизането на Кореа още в 57-ата минута, а 5 по-късно аржентинецът се отплати за решението на своя наставник.

Филипе Луис се спусна отдясно и остави топката за Кореа пред наказателното поле, а той с лекота финтира противник и от 22-23 метра по диагонала отправи мощен изстрел в долния ляв ъгъл за 1:0.

Малага имаше своя шанс да се върне в мача. Десет минути преди края Хуанпи се оказа адресатът на едно центриране в наказателното поле, а шутът му премина на косъм покрай вратата в аут.

В 87-ата Кореа не беше далеч от втори гол. Аржентинецът отправи прецизен шут към долния десен ъгъл, а вратарят Гийермо Очоа отвърна с чудесна намеса.

Така поне временно Атлетико оглави класирането в Примера с 82 точки, следван от Реал с 81 и Барселона (79), като каталунците тази вечер играят срещу Спортинг Хихон в своя мач от кръга.