Реал Мадрид излезе временно на първо място в класирането в Ла Лига, след като направи пълен обрат от 0:2 до 3:2 при гостуването на Райо Валекано от 35-ия кръг испанското първенство. „Белия балет“ бе без голямата си звезда Кристиано Роналдо, който се възстановява от контузия и бе запазен за предстоящото гостуване на Манчестър Сити в първия полуфинал от Шампионската лига. Райо Валекано обаче не успя да се възползва от бързия аванс от два гола, до който достигна.

Лошата новина за старши треньора на Реал Мадрид Зинедин Зидан е контузията на Карим Бензема, който бе сменен принудително в 41-та минута.

Райо Валекано поведе в резултата в 7-та минута, когато Бебе се справи с Пепе, след което подаде към Адриан Ембарба, който не пропусан да се разпише.

Райо Валекано удвои своята преднина в 14-та минута, когато Мику се възползва от нова грешка в отбраната на Реал отблизо преодоля Кейлор Навас.

Райо организира нова отлична атака в 27-та минута, която бе завършена с далечен удар на Бебе, но Кейлор Навас спаси.

Реал Мадрид намали своя пасив в 35-та минута, когато Тони Кроос центрира в наказателното поле на Райо Валекано, където Гарет Бейл засече топката с глава и я изпрати във вратата на Хуан Карлос.

Карим Бензема получи контузия в 41-та минута и бе сменен от Лукас Васкес.

Реал Мадрид успя да изравни резултата в 52-та минута, когато Данило центрира в наказателното поле на Райо, където Лукас Васкес засече топката с глава и я изпрати във вратата на Хуан Карлос.

Реал Мадрид направи пълния обрат в срещата в 80-та минута, когато Ембарба подари топката на Гарет Бейл, който излезе сам срещу Хуан Карлос и не пропусна да го преодолее и да вкара.

В последните секунди на мача Мику и Креспо направиха пропуски пред вратата на Кейлор Навас.

Реал Мадрид излезе на първа позиция с 81 точки, а Райо Валекано е шестнайсти с 35 точки и е в опасна близост до зоната на изпадащите.