Отборът Севиля победи Еспаньол с 3:2 като домакин в двубой от 33-ия кръг на испанската футболна Ла Лига. Севиля заема десета позиция във временното класиране с 44 точки, колкото има и деветият Осасуна, докато Еспаньол е предпоследен, 19-и с 31 точки в актива си.

Домакините от Севиля поведоха с 1:0 в 22-ата минута след попадение на Брайън Хил. Голът първоначално не бе зачетен заради засада, но след преразглеждане на ситуацията със системата за видеоарбитраж, реферът промени решението си.

Само седем минути по-късно, в 29-ата нидерландският защитник Карим Рекик си отбеляза автогол и Еспаньол изравни.

Футболистите на Севиля вкараха топката във вратата на противника отново в 32-ата минута, но този път отсъдената засада остана и резултатът остана 1:1, а в 43-ата Хави Пуадо изведе гостите напред след силен удар, насочен към горния десен ъгъл на вратата, пазена от Марко Дмитрович.

Стражът на Севиля се намеси навреме при удар на Хоселу в 57-ата минута, а в 69-ата минута аржентинецът Лукас Окампос бе точен от дузпа за домакините, изравнявайки за 2:2.

Победният гол за домакините бе дело на сенегалеца Папе Гей в 88-ата минута, когато той оползотвори асистенция на Маркос Акуня за крайното 3:2.

В друга среща от кръга Жирона надигра Майорка с 2:1 като домакин и след третия си пореден успех в първенството на Испания, излезе на седмо място в подреждането с 47 точки, колкото има осмият Атлетик Билбао. Майорка вече трети мач няма победа в шампионата и е 12-и с 41 точки към момента.

Антонио Санчес удари греда за гостите от Майорка в 21-ата минута и не успя да даде аванс на своя тим. Домакините се възползваха в третата минута на добавеното време на първата част, когато Бернардо Еспиноса реализира за 1:0 в полза на Жирона. 33-годишният колумбиец засече отлично топката и я прати във вратата на Майорка.

Gulliver/GettyImages
40 снимки

В 58-ата минута попадение на Ведат Мурики за Майорка не бе зачетено заради засада, но той все пак се разписа от дузпа за 1:1 в 80-ата минута на срещата.

Само четири минути по-късно обаче Валентин Кастеянос засече топката с глава след центриране и отново даде аванс на домакините от Жирона за 2:1.

 

БТА /Автор: Кремена Младенова