Севиля надделя при гостуването си на Майорка с 2:0 в среща от 18-ия кръг на испанското футболно първенство. Головете отбелязаха Диего Карлос в 20-ата и Евер Банега в 63-ата минута от дузпа. Възпитаниците на Хулен Лопетеги прекъснаха серия от два мача без победа в Ла Лига и се утвърдиха на третото място с 34 точки, като се доближиха на 2 точки зад лидерите Барселона и Реал Мадрид.

Майорка продължава лошото си представяне в последния месец, като допусна четвърта загуба в пет мача и с актив от общо 15 точки е 17-и, само на точка над зоната на изпадащите.

Гостите поведоха в 20-ата минута, когато Евер Банега центрира от корнер и Диего Карлос засече с глава в мрежата.

Домакините отвърнаха още в следващата атака, но Анте Будимир шутира на сантиметри край целта от границата на пеналта.

Анте Будимир вкара във вратата на съперника в края на полувремето, но попадението беше отменено заради засада.

В 63-ата минута Севиля получи дузпа след нарушение на Идрису Мохамед срещу Жоан Жордан в наказателното поле. Тя бе потвърдена и след проверка със системата ВАР. Банега стреля точно от бялата точка и оформи крайното 2:0.

С тази победа севилци запазват третата си позиция с актив от 34 точки, на две по-малко от втория Реал, който утре вечер приема Атлетик Билбао. Майорка остават над чертата, на 17-ата позиция, с актив от 15 точки, на само една от 18-тия Селта.