Отборът на Севиля победи с 4:2 тима на Селта Виго в мач от 10-ия кръг на испанската Ла Лига. Жул Кунде откри за домакините в 5-ата, но Яго Яспас в 10-ата и Нолито в 36-ата минута, обърнаха резултата за гостите. В добавеното време на първата част Юсеф Ен-Несири изравни. В рамките на две минути през втората част – 85-а и 87-а Серхио Ескудеро и Мунир Ел Хадиди подпечатоха успеха на „андалусийци“.

Още в петата минута резултатът бе открит. След центриране отдясно в наказателното поле Диего Карлос стреля с глава, вратарят Рубен Бланко отби, но топката попадна на крака на Жул Кунде, който отблизо не сбърка.

Само още пет минути и Селта изравни. Уго Маяо центрира отдясно, но вратарят Томаш Вацлик допусна сериозна грешка, като опита да избие, но го направи в страничната си греда, след което кълбото попадна на крака на Яго Аспас, а той на празна врата изравни.

В 36-ата минута гостите дори обърнаха резултата. Нолито бе оставен сам в наказателното поле и се възползва от една отбита от вратаря Вацлик топка и не сбърка – 1:2.

В третата минута от добавеното време на първата част обаче Севиля стигна до втори гол. Хесус Навас центрира отдясно в наказателното поле, където на далечната греда Юсеф Ен Несери се справи с двама защитници на Селта и с глава прониза Бланко за 2:2.

През втората част домакините наложиха натиск, но стигнаха до успеха чак в последните минути. Иван Ракитич остави топката за Серхио Ескудеро, който стреля моментално, топката рикошира в крак на съперников играч и влетя във вратата на Селта за 3:2.

Само две минути след това Севиля подпечата победата си. Фернандо изведе отляво Мунир Ел Хадиди на скорост, който навлезе в наказателното поле и опъна мрежата на Бланко за крайното 4:2.

С тази победа Севиля се изкачи до 7-ата позиция с 13 точки, докато Селта остава на предпоследното място с актив от 7 пункта. В следващия кръг възпитаниците на Жулен Лопетеги гостуват на Уеска, но преди това те имат още едно гостуване – на Краснодар в Шампионската лига. Селта пък приема Гранада идния уикенд.