Селта Виго победи Майорка в среща от 27-ия кръг на Ла Лига с 4:3, като двата отбора минаха през много обрати в срещата. Селта събра 35 точки и заема 10-о място в класирането, докато Майорка е 16-а с 26 и само 2 над зоната на изпадащите.

Селта излезе напред в резултата преди да изтече четвърт час игра, когато Тиаго Гаярдо се разписа. Той овладя топката, отбила се от гредата при шут на Франко Черви. Но само след 4 минути гостите изравниха Джовани Гонсалес изравни след центриране на Хауме Коста.

Още преди да измине половин час Селта отново имаше аванс от един гол, като се разписа Денис Суарес. Той получи подаване от Яго Аспас и стреля, но трябваше попадението на бившия играч на Андерлехт да бъде потвърдено с ВАР преди феновете на Балаидос да се зарадват.

Но гостите не се отказаха и изравниха в 4-ата минута на второто полувреме, когато Джоузеф Айду си вкара автогол. Но минута по-рано можеше да стане 3:1, а не 2:2. Но вратарят-ветеран на Майорка Серхио Рико спаси мощен изстрел на Гаярдо.

Яго Аспас обаче отново изведе своите напред за 3:2 в 61-акта минута след пас на Черви, а Майорка можеше да изравни. Но попадението на Aнтонио Райо беше  отменено с ВАР. Все пак гостите стигнаха до ново равенство за 3:3 от дузпа, реализирана от Салвадор Севия в 87-ата минута. Дузпата беше допълнена с отстраняване на Уго Майо, който в този случай получи втори жълт картон.

Но съдията Мигел Анхел Ортис не беше приключил с дузпите в този мач и даде такава за домакините в 97-ата минута, след като видя игра с ръка на защитник на Майорка. Гостите протестираха, но съдията остана непреклонен и Аспас вкара за крайното 4:3.