С доста промени в състава Реал Мадрид победи като гост Лас Палмас с 3:0 в двубой от 30-ия кръг на испанската Ла Лига. Реал вече е с 63 точки на третото място във временното класиране, но с мач повече от втория Атлетико Мадрид, който е с 64 и лидера Барселона, който е със 75.

Тимът на Лас Палмас пък е в зоната на изпадащите, на 18-а позиция с 21 точки и вече осем поредни мача без победа в Испания.

Реал Мадрид пък записа четвърта поредна победа, а в срещата с Лас Палмас бе без доста основни играчи като Кристиано Роналдо, Марсело и Тони Кроос, които получиха почивка и контузените Серхио Рамос, Иско и Дани Себайос.

В своя мач номер 400 за Реал Мадрид Карим Бензема изведе съотборниците с с капитанската лента. Бензема реализира втория гол за Реал, който бе от дузпа. Освен него за успеха се разписа още Гарет Бейл, като едното му попадение също бе от дузпа.

Реал Мадрид взе добра преднина при гостуването си още до почивката. Мадридчани вкараха два гола на съперника си. Още в 3-ата минута Гарет Бейл вкара топката в мрежата на домакините, но имаше засада и гол не бе зачетен. Джонатан Кайери от Лас Палмас пък отправи добър удар в 5-ата минута, но прати топата вляво от вратата на Реал. Две по-късно Гарет Бейл стреля високо над гредата на домакините.

Стражът на Реал Кейлор Навас бе на мястото си в 11-ата минута след изстрел на Ален Халилович. Три по-късно Карим Бензема получи удобна топка в наказателното поле на Лас Палмас и стреля, но Леандро Чичисола отрази удара.

"Белият балет" все пак излезе напред в резултата в 26-ата минута, когато Лука Модрич изведе отлично с подаване Гарет Бейл, който се измъкна от засадата и преодоля стража на Лас Палмас за 1:0. Домакините протестираха, че засада е имало, но такава не бе отсъдена.

Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан трябваше да направи принудителна смяна след контузия на Начо Фернандес в 29-ата минута, а на негово място влезе 19-годишният Ашраф Хакими.

Вторият гол за Реал Марид дойде в 39-ата минута от дузпа. Минута по-рано Джонатан Кайери извърши глупаво нарушение срещу Лукас Васкес и последва дузпа за Реал. Карим Бензема бе точен от бялата точка и направи резултата 2:0 за гранда от Мадрид. Полувремето приключи с изстрел на Лука Модрич извън наказателното поле, но Чичисола внимаваше и спаси.

Едва след пет минути игра през второто полувреме, Реал Мадрид получи правото да изпълни втора дузпа след нарушение на Чимо Наваро срещу Гарет Бейл. Именно уелсецът застана зад топката и покачи на 3:0 в 51-ата минута на мача. Пак Бейл пропусна изгодна възможност за Реал в 60-ата минута след удар с глава.

В 67-ата Карим Бензема също направи голям пропуск след като ударът му бе спасен от вратаря Леандро Чичисола.

Минута по-късно Ерик Експосито Ернандес прати топката високо над вратата на гостите, а в 76-ата Джонатан Кайери се оказа в добра позиция и стреля с глава, но му липсваше точност.

"Белият балет" на свой ред пропиля нов шанс в 79-ата минута, когато Гарет Бейл бе оставен непокрит, но стреля вляво от вратата на Лас Палмас и резултатът остана 3:0.