Валенсия продължи да мачка в испанската Примера дивисион и мина успешно в 9-голов трилър при гостуването на коварния Бетис, побеждавайки го категорично с 6:3. Този сезон „прилепите“ са преобразени при треньора Марселино и заслужено се намират пред Реал /17 т./ и Атлетико /16 т./ от Мадрид и с 18 точки дишат във врата като втори след лидера Барселона, който е с 22.

Кондогбия започна серията от голове във вратата на Бетис с гол с глава в 35-ата минута. Още до почивката авансът на Валенсия стана от два гола, след като португалецът Гонсало Гедеш със страхотна тупалка от 25 метра направи резултата 0:2.

Валенсия продължи в същия дух и след почивката, особено след като Бетис пропусна дузпа, отсъдена за игра с ръка на Кондогбия. Вратарят Нето отрази удара от бялата точка на Серхио Леон в 55-ата минута.

Това бе сигнал за Валенсия да продължи настъпателно. И след корнер в 64-ата минута Родриго вкара с глава третия гол с – 0:3.

После Санти Мина си поигра със защитата на Бетис и направи красиво 0:4 в 74-ата минута. В интерес на истината негов съотборник игра с ръка в зародиша на головата атака, което не видяно от съдията.

Всичко изглеждаше ясно, когато изведнъж Бетис наниза три бързи гола.

Все пак Бетис стигна до гол в 79-ата минута, дело на Джоел Кембъл – 1:4.

В 81-ата Бетис върна още един гол, чрез Санабрия за 2:4.

В 84-ата Криситан Тейо вкара още един и Бетис бе напът да стори чудовищен обрат – 3:4.

Но тогава Валенсия отново удари двукратно. Първо чрез голаджията Симоне Дзадза в 88-ата, а после и чрез Андреас Перейра за рядко срещаното във футбола крайно 3:6.