До началото на мегасблъсъка Барселона - Реал Мадрид остават броени часове и всичко около мача вълнува феновете - от цвета на екипите до арбитъра на мача. 
 
Най-вече съдията. Защото Алехандро Хосе Ернандес Ернандес е недолюбван и от двата отбора. За него това ще бъде четвърто Ел Класико за последните 4 г.  Предишните три двубоя минаха под знака на червените картони и скандалите. В тях Барса и Реал записаха по една победа и веднъж завършиха наравно. 
 
37-годишният Алехандро е смятан за кошмар и от двата отбора. 
 
До декември 2019 г. Ернандес е ръководил 16 мача на Барселона в Ла Лига, от които каталунците са спечелили само 9. С картоните ситуацията не е толкова лоша -  играчите на Барселона имат 44 жълти и един червен.
 
Невероятно, но и Реал Мадрид  е в подобна ситуация. Определено Белия балет няма късмет с този рефер - 12 победи, две равенства и 6 загуби. В още по-голяма степен това важи за капитана на Реал Серхио Рамос, който два пъти получава червен картон в трите мача под ръководството на Ернандес.
 
Серхи Роберто от Барселона също няма добри спомени от рефера, след като той го изгони от игра при 2:2 през пролетта на миналата година. 
 
Затова не е изненадващо недоволството и страховете на двата отбора още преди първия съдийски сигнал.