Безспорно Кристиано Роналдо е едно от най-актуалните имена във футболния свят в наши дни. Португалецът минава за един от най-добрите играчи, а животът му обикновено попадна в полезрението на медиите. Не само представянето на нападателя на терена, но и онова, което се случва извън него вълнува световната общественост. Нерядко пък се акцентира и върху имуществото на португалеца.

През изминалата 2016 година Роналдо спечели Европейското с Португалия, взе Шампионската лига с Кралския клуб и триумфира на Световното клубно първенство. Несъмнено големите успехи са дали своето отражение от икономическа гледна точка върху Роналдо, отбелязва Goal.com.

Роналдо записа поредните постижения на името си

Нападателят преподписа с „белия балет“ в края на 2016 година, като запознати коментират, че се е споразумял да получава 421 000 евро на седмица. По този показател актуалният носител на „Златната топка“ се превръща в най-добре платеният футболист на Стария континент. Той е пред съотборника си Гарет Бейл, както и пред голямата звезда на Барселона Лионел Меси (345 000 евро). В материала на Goal.com се твърди, че пред Роналдо по финансов показател са само играещите в Китай Карлос Тевес и Оскар.

Кръстиха летище на Кристиано Роналдо

Ново признание за Роналдо

Освен това се акцентира и върху рекламния договор, който има „седмицата“ на Реал със спортната марка Найк. Партньорството бе подновено в края на 2016 година, а от Goal.com отчитат, че това също носи немалки постъпления в бюджета на футболиста.

Звездата на Реал Мадрид притежава и своя марка мъжко бельо (CR7), а също така е собственик на два хотела в Португалия.

Не се пропуска и един съществен факт. Роналдо е футболист, който е силно социално ангажиран. Той често се включва в различни благородни каузи (често свързани с деца), като ги подпомага финансово. Твърди се, че португалецът е дарил премията от 600 000 евро за спечеления шампионат на Стария континент на организация, която си сътрудничи с УНИЦЕФ.

По данни на Forbes Роналдо е най-добре платеният спортист за 2016 година (88 милиона долара).

Кристиано Роналдо се радва и на изключителна популярност в социалните мрежи. Само във Фейсбук има над 120 милиона последователи.