Осасуна победи с 2:1 у дома Селта в мач от 36-я кръг на Ла Лига и се върна на победния път, след като в последния мач допусна поражение с 0:3 от Бетис като гост.

В десетата минута Санти Мина опъна мрежата на Ерера, но реферът поиска разглеждане на ситуацията с ВАР. Впоследствие обаче се оказа, че е нямало нищо нередно в попадението и той посочи центъра – 0:1.

Домакините обаче се върнаха в играта сравнително бързо. В 23-ата минута Енрик нахлу в наказателното поле и засече прострелно центриране на Еступинан по брилянтен начин от близка дистанция в десния ъгъл на Вияр – 1:1.

Следващото опасно положение дойде в 52-ата минута, когато Яго Аспас показа великолепните си умения, правейки индивидуален пробив до границите на пеналтерията, откъдето отправи изстрел, който обаче мина агонизиращо близо до дясната греда.

След 4 минути отново Аспас бе в центъра на събитията. Испанецът овладя подаване на съотборник, озова се сам срещу стража на Осасуна и шутира ниско към десния ъгъл на вратата, но Ерера прояви блестящ рефлекс и опази отбора си от втори гол.

В 74-ата минута Роберто Торес пропиля отлична възможност за своя състав. Той връхлетя върху топката след прецизен пас и опита късмета си от обещаваща дистанция, но Вияр бе непоклатим.

В самия край на мача все пак домакините стигнаха до крайния успех, след като в 92-ата минута Хосе Арнаис се извиси над всичко от трудна позиция и донесе трите точки на отбора си с удар в долния десен ъгъл.

По този начин Осасуна заема 11 позиция с 48 точки. Селта от своя страна е на 16 място с 36 пункта, на 4 над зоната на изпадащите.