Майорка записа страхотна победа с 4:2 в домакинството си на Виляреал в двубой от 22-иия кръг на испанската Ла Лига.

Домакините поведоха след грешка на Пепе Рейна в 20-ата минута. Вратарят на Виляреал получи трудна топка от Раул Албиол и не успя да се справи по най-добрия начин с изчистването, като я прати на крака на Муричи, който намери Кадевере, за когото не бе проблем да я прати в мрежата.

Само минута по-късно Ману Тригерос бе изгонен и отбора на Кике Сетиен остана с 10 човека. Играчът на гостите получи червен картон, след като удари в лицето Дани Родригес.

Въпреки това развитие Виляреал стигна до изравняване две минути преди края на първото полувреме. Хосе Моралес се възползва от грешка на Раийо, напредна и преодоля Райкович.

Този резултат обаче се запази много кратко, тъй като в 45-ата минута тимът на Агире отново поведе. След центриране на Мафео Дани Родригес се разписа след удар с глава.

След почивката „жълтата подводница“ опита да изравни, макар че беше с човек по-малко. Това обаче стана факт в 50-ата минута. Тогава Пино изведе Самуел Чуквуезе, който реализира за 2:2.

Оттук насетне обаче островитяните поеха нещата в свои ръце. Попадение на Кадевере в 53-ата минута не бе зачетено поради засада, но три по-късно Майорка си върна преднината. След ъглов удар Дани Родригес отбеляза втори гол с глава.

Домакините стигнаха до четвърти гол в 63-ата минута, когато и Муричи се разписа и оформи крайния резултат.

По този начин Майорка записа пета поредна домакинска победа и зае деветото място с 31 точки, колкото има и Виляреал, който е осми заради по-добрата си голова разлика, но записа четвърта поредна загуба. В следващия кръг островитяните гостуват на Еспаньол, докато „жълтата подводница“ приема Хетафе.