Майорка победи Еспаньол с 2:1 като домакин в осминафиналите на турнира за Купата на Испания и продължава в следващата фаза. Майорка, който е 15-и в първенството на страната отстрани 11-ия Еспаньол с попадения на Такефуса Кубо и

Абдон Пратс. За гостите отбеляза Хави Пуадо.

Тимът на Еспаньол първи стигна до добра възможност в 15-ата минута, когато Адриа Педроса преодоля двама защитници и стреля, но не успя да се разпише, а в 29-ата и Раул де Томас пропусна шанс за гостите.

Японецът Такефуса Кубо откри за отбора на Майорка в 32-ата минута с хубаво изпълнение от свободен удар. В 60-ата испанецът Абдон Пратс удвои аванса на домакините. Той засече топката след центриране от ъглов удар и с глава покачи на 2:0.

Еспаньол намали две минути по-късно. Хави Пуадо реализира за 1:2, а ситуацията бе преразгледана със системата за видеоарбитраж заради съмнения за засада. Реферът обаче потвърди попадението.

Въпреки опитите на гостите, те не успяха да стигнат до изравнителен гол, а в седмата минута на добавеното време останаха с човек по-малко. Адриа Педроса втори жълт и съответно червен картон, а Еспаньол приключи мача с 10 човека.