Отборът на Хетафе успя да излъже Реал Сосиедад в пряк сблъсък за местата в топ 6 в испанската Ла Лига, постигайки късен успех с 2:1 като домакин. С две попадения за момчетата на Пепе Борделас се отчете Хайме Мата, докато Аднан Янузай отбеляза единственият гол за "баските". 

Двубоят започна в доста спокойно темпо, без особени положения и пред двете врати. Това се промени в 20-та минута, когато бранителят на гостите Робин Ле Норманд извърши необмислено нарушение в собственото си наказателно поле, след което беше отсъдена дузпа. Зад топката застана Мата и не сгреши за 1:0. 

Десет минути след началото на второто полувреме обаче футболистите на Сосиедад достигнаха до изравнителен гол. След хубава многоходова атака Микел Оярзабал намери по чудесен начин движението на Аднан Янузай, който с елегантен завършващ удар не остави шансове на вратаря Давид Сория за 1:1. 

Темпото на мача продължаваше да е разкъсано, но момчетата на Борделас показаха за пореден път огромния си борбен дух и достигнаха до безценния успех в 83-та минута. Голът беше и един типичен гол за момчетата на Хетафе. След бързо изпълнено странично хвърляне на Хорхе Молина неговият партньор в нападението на отбора Хайме Мата настигна топката и от много малък ъгъл разстреля Алекс Ремиро за крайното 2:1. 

По този начин отборът от мадридското предградие се изкачи до 5-та позиция, с 52 пункта, само на две точки зад 4-тия Севиля, докато Реал Сосиедад остана 7-ми с 47 точки след 32 изиграни мача.