Реферът от Ла Лига Хосе Мария Санчес Мартинес не получи наряд за двубой от следващия уикенд от местната футболна федерация след мача между Бетис и Барселона, в който решенията му предизвикаха гневни реакции от страна и на двата тима.

Испанският шампион спечели с 3:2 на „Бенито Виямарин“ във вълнуващ сблъсък, в който главният съдия изглеждаше, че е загубил контрол, след като изгони Клеман Ленгле и Набил Фекир, но не показа червен картон на Сержи Роберто и не даде дузпа на Лионел Меси. Фекир пое към съблекалните за два жълти картона в рамките на няколко секунди – първият за нарушение, а вторият за несъгласие със съдийското решение.

Ленгле го последва, но от Бетис бяха ядосани, че Сержи Роберто, който вече имаше официално предупреждение, остана на терена след единоборство с Карлес Аленя. „Как това не е втори жълт картон за фаула на Сержи Роберто срещу Аленя? Барселона трябваше да остане с десет души на терена, в това няма съмнение“, сподели старши треньорът на тима Руби. Вицепрезидентът на Бетис Хосе Мигел Лопес Каталан също разкритикува съдийската бригада след двубоя. „Още веднъж сме разочаровани и гневни, че съдийството нарани Бетис и за пореден път не бе справедливо“, каза той.

Барселона също имаше оплаквания, след като Меси бе дръпнат за фланелката в наказателното поле, но Санчес Мартинес не показа бялата точка. „В края можехме да спечелим с повече голове, ако погледнете към дузпата, която не дадоха на Меси. Беше очевидно, че има нарушение срещу него“, сподели полузащитникът на Барселона Френки де Йонг. /БГНЕС