Отборите на Еспаньол и Виляреал не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 0:0 в двубой от втория кръг на испанската Ла Лига. Завърналият се в лита каталунски тим имаше своите шансове да стигне до трите точки, но същото важи и за шампиона в Лига Европа, който игра без контузените Даниел Парехо и Самуел Чуквуезе.

Ключовият момент в двубоя на „Корнейя Ел Прат“ дойде дълбоко в добавеното време, когато Ву Лей прати топката в мрежата на Виляреал. Домакините помислиха, че са стигнали до трите точки, но след намесата на ВАР голът беше отменен заради засада.

Иначе Еспаньол започна по-активно и можеше да поведе в началото след силен шут на Адриан Ембарба, а малко по-късно Раул Де Томас се провали от значително по-удобна позиция.

„Жълтата подводница“ заигра по-силно през второто полувреме. В 51-ата минута Булайе Диа получи възможност да стреля от наказателното поле, но защитник на Еспаньол се хвърли на шпагат и изби. До края още два пъти Де Томас беше близо до гола, но така и не съумя да се разпише.

По този начин Еспаньол и Виляреал делят съотметно 10-ата и 11-ата позиция с актив от две точки след два двубоя.

В ранния двубой в съботния ден Майорка постигна победа с 1:0 като гост на Алавес. Единственото попадение отбеляза Фернандо Ниньо в 80-ата минута. Майорка са втори във временното класиране с 4 точки, докато Алавес са последни без спечелен актив до момента.