Намирането на нов нападател е една от основните приоритетни цели на Барселона през следващото лято. Каталунците имат няколко варианта за този пост, от които ще трябва да направят своя избор през летния трансферен прозорец.

Едно е сигурно, че шансовете на Кевин-Принс Боатенг да остане на „Камп Ноу“ изглеждат нищожни и той ще се върне в Сасуоло, след като наемът му до 30 юни приключи.

Сред много имена, които ръководството на Барселона разглежда над всички изпъква това на нападателя на Селта Виго Максимилиано Гомес.

Той има профил, който е много добен на този на неговия сънародник Луис Суарес.

От друга страна и двамата са приятели, което може да помогне за по-бързото адаптиране на Гомес към новата обстановка на „Камп Ноу“.

Това, което прави операцията около уругвайския нападател по-привлекателна е цената му. Освобождаващата клауза, която е записана в договора му със Селта възлиза на 50 милиона евро.

Нещата изглеждат много по-специфични, тъй като Селта е заплашен от изпадане и реално Барселона може да вземе Гомес при много по-изгодни условия.

Ако Селта отпадне от Ла Лига, освобождаващата клауза на Гомес ще се срине на половина – 25 милиона евро.

Без съмнение Гомес ще бъде един от най-привлекателните играчи през летния трансферен прозорец и в Барселона са наясно с това.

Ето защо каталунците ще се опитат да постигнат предварително споразумение с играча и със Селта за трансфера на нападателя.

Цената значително би обусловила финансовата оферта, която от Барселона може да отправят за нападателя, що се отнася за неговите лични условия.

Барселона се интересува много от Макси Гомес, независимо от бъдещето на Селта, но хипотетичното изпадане на отбора от Виго от Ла Лига очевидно ще бъде от полза за каталунския клуб.

Няколко отбора от Висшата лига също проявяват интерес към уругвайския нападател.