Реал Мадрид измъкна много мъчен успех в гостуването си на Леванте. Грандът от столицата надделя с 2:1 в мач, който спокойно можеше да загуби, ако домакините бяха реализирали положенията си. Но благодарение на двете дузпи, които момчетата на Сантиаго Солари реализираха, те се окичиха с трите точки. 

Карим Бензема и Гарет Бейл бяха точни от бялата точка, а валенсианци протестираха много бурно срещу решенията тя да бъде посочена от рефера. Между техните попадения Марти Рохер беше изравнил, а Леванте изпусна куп положения, тресна и две греди и със сигурност играчите му могат да съжаляват, че си тръгнаха без актив от този мач, защото напълно го заслужаваха. 

В края на мача Начо Фернандес от състава на Реал беше изгонен с втори жълт картон и няма да е на линия за първото Ел Класико следващата седмица, което е реванш от полуфиналите за Купата на Краля в сряда вечерта. 

Изненадващо или не, но домакините натиснаха в началото и стигнаха до няколко ситуации чрез Рубен Рочина и Антонио Луна, а Винисиус и Лука Модрич създадоха интересни шансове пред вратата на съперника, но без сериозна опасност за стража им. 

В 23-та минута домакините бяха близо до попадението, когато топката попадна на Марти Рохер след един корнер, но ударът му срещна напречната греда. Най-чистата ситуация за гостите дотогава дойде в 31-та минута, но Винисиус не успя да се разпише. 

В 39-та минута отново Реал беше близо до гола, но поредни удари на Тони Кроос и Винисиус бяха спасени от вратаря и нулевото статукво се запази. И така до 41-та минута, когато реферът даде дузпа за игра с ръка на защитник на Леванте, който обаче се опита да предпази лицето си при удар отблизо. Но реферът прецени, че има основания да даде дузпа, след като изгледа ситуацията с ВАР, а от 11-те метра Карим Бензема не сбърка - 1:0 в 43-та минута. 

И когато всички очакваха полувремето да приключи безпроблемно за мадридчани, Леванте за малко да изравни. Отново Марти Рохер получи страхотна топка зад защитата, с шута си препарира Тибо Куртоа, който само изгледа агонизиращо как топката се удря в лявата му греда и не влиза в мрежата. 

Веднага след почивката валенсианци продължиха да налитат като оси. И пак Рохер пропиля златен шанс, преди логичното най-после да се случи в 60-та минута. Хосе Моралес тогава намери по перфектен начин Рохер в наказателното поле, той се разтегна максимално да засече топката и я прати в мрежата за 1:1. 

Това беше най-логичният развой към мача до момента, което накара Реал да живне малко след тази ситуация. Жуниор Винисиус изпусна две хубави възможности в минутите след това, преди да се стигне до решителната 78-а минута в мача. 

Тогава Каземиро нахлу в наказателното поле и след съприкосновение с Шейк Дукуре се срина като посечен на земята. Останаха огромни съмнения дали бразилецът изобщо е бил докоснат, но реферът беше непоколебим. А от бялата точка Гарет Бейл направи 2:1. А в предишната ситуация реферът проспа претенциите на Леванте на свой ред да получи дузпа за фаул срещу Моралес. 

До края на мача Леванте се втурна напред да търси изравняването, но без успех. В края Начо получи втори жълт картон, а това се случи и на Рубен Рочина от домакините на резервната им скамейка, но в крайна сметка повече попадения в мача нямаше. 

След тази развръзка Реал събра 48 точки на третата позиция, на две зад втория Атлетико Мадрид и на цели 9 зад лидера Барселона. Леванте е 13-и с 30 точки, на седем над Виляреал в опасната зона и на седем зад Алавес в зона Европа.