Две от изненадите през настоящия сезон в Примера дивисион Хетафе и Леванте се изправиха един срещу друг в 22-ия кръг на сезона. И въпреки очакванията за зрелищен сблъсък, те не успяха да се изненадат един друг и завършиха при нулево равенство. 

Тази развръзка им попречи да получат повече спокойствие при целта им за преследване на място в зона Лига Европа. А домакините от мадридските предградия могат да съжаляват може би малко повече за тази развръзка, защото техен гол беше отменен в края. 

В същото време, гостите от Валенсия имаха повече чисти положения по време на мача. Анхел и Матийо Фламини изпуснаха за Хетафе в първата част на мача, но това не бяха толкова чисти ситуации. За сметка на това гостите се държаха за главите, че не поведоха преди почивката. 

В 39-та минута Марти Рохер се озова на чиста позиция, но ударът му с глава мина буквално на няколко сантиметра встрани от дясната греда. Още в следващата атака пак Леванте имаше шанс да открие, но ударът на Хосе Моралес беше отразен от вратаря на Хетафе. 

Така почивката дойде при нулево равенство, а след подновяването на играта отново Леванте имаше хубави шансове за гол. В 59-та минута отново страхотно центриране беше засечено от Марти Рохер, но изстрелът му с глава щеше да счупи напречната греда. 

Отново Рохер направи страхотен пропуск в 65-та минута, когато стреля мощно от границата на наказателното поле, но този път и вратарят на мадридския тим беше на мястото си и отрази изстрела. Така статуквото се запази. 

Домакините, въпреки че нямаха чисти ситуации дотогава, можеха да отмъкнат победата. Защото те все пак вкараха топката в мрежата. В 81-та минута Рафаел Двамена мушна топката зад голлинията, но реферите не зачетоха попадението след намесата на ВАР заради засада. 

В крайна сметка двете нули се запазиха и като краен резултат. Така след тази развръзка Хетафе излезе временно на петата позиция, но преди мача на Алавес, с 32 точки. Леванте пък е на 10-а позиция с 27 точки и полека-лека се изпаряват надеждите му за място в Европа.