Ако през 2021-а година през настоящия сезон отборът на Леванте не записа нито една победа в испанската Ла Лига, то през новата година тимът от Валенсия съумя да спечели първите си три точки в испанското първенство.

Това се случи чак в среща от 20-ия кръг на испанския шампионат, когато с 2:0 бе сразен гостуващия Майорка на „Суидад де Валенсия“.

Първият гол в срещата бе отбелязан в 47-ата минута, а точен бе ветеранът Роберто Солдадо, който завърши атака чрез пас на Барди. Гостите от Майорка пък пропуснаха дузпа в 69-ата минута, когато Оливан не успя да се разпише, а Нино вкара осем преди края на редовното време, но след преразглеждането на ВАР се видя игра с ръка, заради която попадението бе отменено.

Опитите на Майорка да стигнат до изравнителен гол бяха неистови, но вместо това тимът регистрира втори гол в собствената си врата дълбоко в добавеното време на срещата, когато 34-годишният Хосе Моралес категоризира победата на „синьо-червените“ за крайното 2:0. Победата не промени мястото в класирането за Леванте, който остана закотвен на дъното, но тимът вече има 11 точки. Това означава, че тимът вече е на пет от спасителната зона, където 17-и е Елче с 16 точки, ала и мач пасив. Ситуацията за Майорка също не е цветуща, след като тимът заема 15-ото място с 20 пункта.