Севиля надделя с 2:0 срещу Бетис в голямото градско дерби на андалусийската област. Маркус Акуня поведе гостите напред с гол в 55-та минута, докато Ектор Бейерин си вкара гол 9 минути преди края. Ключово се оказа изгонването на Гуидо Родригес от състава на Мануел Пелегрини в последните секудни на първото полувреме. 

Бетис заложи основно на атаки по фланговете и в 36-ата минута Белерин се отскубна от противниковата защита и прати топката във вратата, пазена от Ясин Буну. Попадението на десния бек обаче беше отменено заради засада.

В самия край на полувремето Гуидо Родригес по наивен начин си изкара втори жълт картон и домакините останаха в намален състав. Мануел Пелегрини не предприе никакви смени, а Севиля взе инициативата и в 55-ата минута поведе. Лукас Окампос върна топката към Акуня, който с неспасяем шут разстреля Клаудио Браво.

Надеждите на Бетис поне за равенство угаснаха в 81-ата минута. Гонсало Монтиел нахлу в наказателното поле и центрира остро, а Белерин не можа да се ориентира достатъчно бързо и си заби автогол.

Това беше трета поредна загуба за Бетис след тези от Атлетико Мадрид в Ла Лига и Байер (Леверкузен) в Лига Европа. Тимът е 5-и в подреждането с 21 точки.