Тимът на Барселона успя да спечели гостуването си на Хетафе с 2:0. Головете за състава на Ернесто Валверде вкараха Луис Суарес в 41-ата минута, след асистенция на вратаря Марк-Андле Тер Стеген и Жуниор Фирпо в 49-ата минута. Гостите довършиха двубоя с намален състав, след като червен картон получи Клеман Лангле осем минути преди края.

Минути преди да излязат стартовите състави стана ясно, че Усман Дембеле отпада от смеките поради мускулна травма. В отсъствието на Лионел Меси и Ансу Фати Ернесто Валверде изгради офанзивна тройка от Карлес Перес, Луис Суарес и Антоан Гризман.

Първата по-опасна ситуация дойде в 11-ата минута. Карлес Перес притисна Ален Ниом и му отне топката в наказателното поле, освободи си позиция за стрелба, но след опасния вратарят Давид Сория успя да спаси.

Пет минути по-късно Луис Суарес имаше страхотен шанс да изведе гостите напред. Уругваецът  се измъкна и напредна, след което пусна топката покрай вратаря, но топката премина много близо до дяссната греда в аут.

В 21-ата минута Анхел изпусна прекрасно положение. Преотстъпеният от Барса Марк Кукурея изведе Анхел Родригес, който стреля от десетина метра, но Марк-Андре тер Стеген беше на мястото си и успя да отрази. Само минута по-късно Антоан Гризман се отскубна от отбраната на ръба на засадата и подаде към Луис Суарес на дъгата. Лучо отправи коварен удар, при който кълбото премина много близо до дясната греда на Сория.

Шест минути след това топката стигна до Хайме Мата в наказателното поле, но не успя да я насочи в мрежата. Две минути след това защитниците на гостите сбъркаха пред своето наказателно поле, но играчите на Хетафе не съумяха да се възползват от ситуацията.

В 41-ата „лос кулес“ поведоха по доста интересен начин. Тер Стеген успя да излезе извън наказателното си поле, за да пресече извеждащо подаване. Националът на Германия не само, че изчисти, но и направи високо подаване зад гърба на противниковата защита. Луис Суарес се ориентира най-бързо и тръгна напред и прехвърли вратаря на домакините.

В края на първата част уругваецът имаше нов шанс за попадение след ново дълго подаване. Карлес Перес центрира в наказателното поле, а Суарес стреля от 15 метра, но топката премина покрай вратата.

Четири минути след началото на втората част гостите вкараха втори гол. Карлес Перес шутира силно и затрудни вратаря на домакините Давид Сория, който не успя да се намеси по най-добрия начин. Жуниор Фирпо стигна до топката и я добута в мрежата за 2:0.

Барселона продължи да диктува темпото в двубоя и в 62-ата минута Суарес премина покрай защитата на Хетафе, но не успя да намери път към вратата.

В 71-ата минута Перес стреля в наказателното поле, но далеч в аут.

В 82-ата минута Клеман Лангле получи втори жълт картон за ненужно нарушение край тъчлинията.  Последва центриране в наказателното поле на Тер Стеген, който направи страхотно спасяване. В крайна сметка имаше засада при центрирането.

Три минути след това Анхел Родригес беше изпуснат, но изстрелът му с глава от близо беше неточен.

С тази победа Барселона се изкачи до втората позиция с 13 точки, докато Хетафе остават 11-ти със седем. В следващия кръг на „каталунците“ приемат Севиля, а Хетафе гостуват на Реал Сосиедад.