Неймар е в Барселона, за да даде показания в съда по делото срещу бившия си клуб, в което бразилецът претендира, че не са му изплатени 26 млн. евро под формата на бонуси.

Делото е днес и на него ще бъдат гледани както претенцията на Неймар, така и контраискът на каталунците, според който от премиите на играча трябва да бъдат удържани 14 млн. евро, тъй като той премина в ПСЖ за рекордните 222 млн. през лятото на 2017 г.

Разривът между двете страни се появи именно заради трансфера на бразилеца във френския първенец, въпреки че той бе подписал нов договор с Барса, който бе до 2021 г.

От лагера на испанците не успяха да преглътнат тази обида и дадоха на съд Неймар, отказвайки да му изплатят останалите 26 милиона, които той трябваше да получи с подновяването на контракта си. Неймар обжалва неуспешно пред ФИФА, а в последствие също реши да съди Барселона.

Неймар бе близо до завръщане в бившия си клуб през това лято и бе готов да забрави за неразбирателствата в миналото, но преговорите между Пари Сен Жермен и Барселона не стигнаха до положителна развръзка. /БГНЕС