Бетис спечели с 1:0 домакинството си на Майорка в среща от 26-ия кръг в испанската Ла Лига. Единственото попадение за „вердибланкос“ бе дело на Борха Иглесиас в началото на втората част. Бетис и Майорка представиха доста постна продукция, в която липсваха каквито и да е голови ситуации.

Майорка отбеляза в 21-ата минута, когато след щастлив рикошет топката попадна във Ведат Муричи, който вкара, но в крайна сметка голът бе отменен поради засада.

Футболистите на Бетис излязоха напред в резултата в началото на втората част, когато Юсуф Сабали влезе в центъра на терена и стреля, а Борха Иглесиас само протегна крака си, за да засече топката и да я прати в мрежата на Предраг Райкович за 1:0.

С тази победа Бетис се изравни по точки с четвъртия Реал Сосиедад и продължава борбата си за място в топ 4 и зона Шампионска лига.

Майорка пък е на 11-ото място в подреждането и до голяма степен играчите на тима от най-големия остров в Испания могат да са спокойни за мястото си в Ла Лига и през следващата година.