Отборът на Реал Бетис вече разглежда варианти за нов треньор, след като се споменава, че ще се раздели със настоящия си старши треньор Руби. "Зелено-белите" са в много лоша форма и в последните си 10 мача от шампионата имат едва две победи. 

След рестарта на първенството миналата седмица отборът записа загуба и равенство късно снощи срещу Гранада у дома. Това все повече клати стола на треньора Руби и няма да е изненада, ако скоро се раздели с тима. Основната цел преди сезона бе той изведе Бетис до участие в евротурнирите, но сега по-скоро изглежда, че може да се окаже замесен в битката ца оцеляване. Понастоящем отборът е 13-ти с 35 точки, на девет от опасната зона.

Според "Estadio Deportivo", ръководството на тима разглежда три варианта за нов наставник, сред които бившият треньор на Уотфорд Хави Грасия, бившият такъв на Реал Мадрид, Манчестър Сити и Уест Хем - Мануел Пелегрини, но основният кандидат е бившият наставник на Валенсия Марселино Торал.

Докладът твърди, че Марселино е отворен за възможността да поеме поста в Бетис, въпреки че клубът трябва да отговари на претнциите му, за когото се твърди, че е ухажван и от италианския Милан.