Барселона допусна грешна стъпка при гостуването си на Майорка на Балеарските острови в мач от междинния седми кръг в Ла Лига, завършвайки наравно 2:2. „Блаугранас“ остават първи със 17 точки, на 1 пред Жирона и 2 пред Реал Мадрид, но с мач повече. Майорка е 15-и с 6.

Двубоят започна по великолепен начин за домакините, които излязоха напред в резултата още в деветата минута. Ведад Муриджи се озова на стрелкова позиция в наказателното поле след пас с глава на Антонио Санчес и преодоля Марк-Андре тер Стеген за 1:0.

Барселона бе близо до изравнително попадение в 39-ата минута, след като Феран Торес получи отлично подаване и нанесе хубав удар към долния десен ъгъл, но Предраг Райкович демонстрира отличен рефлекс и спаси. Три минути по-късно сръбският страж на Майорка нямаше отговор на страхотен удар на Рафиня. Бразилецът проби добре отдясно и нанесе изстрел по земя към десния ъгъл, с който преодоля Райкович за 1:1.

В добавеното време на първата част Рафиня нанесе нов хубав шут, който обаче не намери целта. Малко след това Райкович се справи с удар на Жоао Феликс. Въпреки натиска на каталунците, Майорка реализира второ попадение в заключителните секунди на първото полувреме. Реализиралият първия гол Ведат Муриджи намери Абдон Пратс, който се отскубна от защитата на Барселона и елиминира Тер Стеген за 2:1.

В 66-ата минута влезлият от резервната скамейка Ламин Ямал направи добър пробив в наказателното поле и падна, като съдията посочи бялата точка, но след преразглеждане с ВАР се видя, че контакт с бранителя на Майорка няма и дузпата бе отменена.

В 75-ата минута Барса все пак реализира изравнително попадение. След отлична многоходова акция Ямал намери Рафиня на крилото, той пусна успореден пас на голлинията за Фермин Лопес, който бе на отлична позиция и забравен от защитата на домакините се разписа – 2:2.

В 82-ата минута Кайл Ларин получи извеждащо подаване, изпревари Жул Кунде, който успя да възстанови позицията си и го принуди да стреля от малък ъгъл, а Марк-Андре тер Стеген бе заел добра позиция и отрази слабия му удар. В добавеното време на срещата Ларин пропусна златен шанс от отлична позиция да донесе победата на домакините.