Отборът на Райо Валекано победи Еспаньол с 1:0 в мач от 16-ия кръг на испанското футболно първенство. С успеха Райо Валекано увеличи серията си на три мача без поражение в шампионата и заема шестото място във временното класиране с 27 точки. Тимът на Еспаньол пък остава девети с 20 в актива си. Лидер в Испания е Реал Мадрид с 39 точки.

Единственото попадение в двубоя бе дело на уругваеца Леондро Кабрера от Еспаньол, който си отбеляза автогол в 54-ата минута, опитвайки се да изчисти топката при атака за домакините.

В третата минута на добавеното време Фран Мерида от Еспаньол получи директен червен картон заради протести, въпреки че бе сред резервите, а не на терена.

Преди това в 24-ата минута стражът на Райо Валекано Столе Димитриевски спаси вратата си при удар с глава на Раул де Томас. Шест по-късно Серхио Гуардиола пропусна добра възможност за домакините.

При 1:0 в полза на Райо Валекано, Хави Пуадо можеше да изравни за Еспаньол, но не успя да преодолее Димитриевски в 76-ата минута. Пак той пропусна целта в 85-ата минута и победата отиде на сметката на Райо Валекано.

В следващия кръг отборът на Райо Валекано гостува на Виляреал, а Еспаньол е домакин на Леванте.