Атлетико Мадрид записа четвърта поредна победа и продължава да запазва дистанцията от само седем точки от лидера Барселона. "Дюшекчиите" взеха труден, но много важен успех в домакинството на коравия Атлетик Билбао с 2:0. 

Тимът от столицата трябваше да чака последната четвърт на двубоя, за да наниже двете си попадения. Те бяха дело на Кевин Гамейро и новия-стар любимец на публиката Диего Коста. 

Мачът на "Уанда Метрополитано" започна с натиск на домакините, но те така и не успяваха да намерят целта. Най-близо до попадението в началните минути беше Хосе Мария Хименес, който стреля от близка дистанция след едно центриране, но топката мина на сантиметри встрани от вратата. 

Диего Коста, Анхел Кореа и Коке имаха още възможности пред вратата на "лъвовете", но не ги оползотвориха. Редките шансове за гостите се откриха пред Иняки Уилямс, но и той не можа да ги реализира. 

Така почивката дойде при нулево равенство, което продължи да се задържа дълбоко във втората част. Диего Коста и Антоан Гризман изпуснаха страхотни положения за тима си и полека-лека двубоят навлизаше във финалната си четвърт.

Но една страхотна бърза атака на Атлетико в 67-та минута най-после наруши това статукво. Тогава Гризман получи една топка дълбоко в половината на съперника, напредна до наказателното поле и с хитър пас вдясно намери непокрития Кевин Гамейро, който стреля в обратния ъгъл на вратаря и откри - 1:0. 

Това пречупи баските и те сравнително бързо след това инкасираха и втори гол. Той беше дело на Диего Коста в 80-та минута. Тогава Гамейро го намери в наказателното поле и той с мощен шут до лявата греда щеше да скъса мрежата за 2:0. 

Този резултат се запази до края и трите точки останаха в Мадрид. Така "дюшекчиите" събраха вече 55 на сметката си, докато лидерът Барселона има 62. Атлетик Билбао с 28 остава в долната половина на таблицата, но е далеч от опасната зона.