Барселона се класира за полуфиналите за Купата на Краля, след като елиминира Атлетик Билбао. Баските поизмъчиха сериозно своя опонент и през първите 45 минути на срещата на „Камп Ноу“ бяха близо до сензацията, но силите не им стигнаха за второто полувреме. Каталунците в крайна сметка спечелиха с 3:1 и с общ резултат 5:2 се класираха за полуфиналната фаза на надпреварата.

Старши треньорът Луис Енрике остави Андрес Иниеста, Серхио Бускетс и Алеиш Видал на резервната скамейка. От тримата, единствено Бускетс се появи в игра през втората част.

Атлетик Билбао започна много силно мача и имаше възможност да поведе още в 4-та минута, когато Аритс Адурис стреля опасно, но Иван Ракитич се намеси решаващо и изби пред гол линията.

Баските все пак излязоха напред в резултата в 12-та минута, когато Адурис с много хубав пас изведе Иняки Уилямс зад отбраната на Барселона. Уилямс излезе сам срещу Марк-Андре тер Стеген, след което го финтира и вкара в опразнената врата.

Гостите се виждаха как удвояват своята преднина в 15-та минута, когато Иняки Уилямс центрира прострелно в наказателното поле на Барселона, а Ерасо отблизо отклони топката, но не достатъчно прецизно и кълбото премина на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Тер Стеген.

Атлетик Билбао организира нова опасна атака в 21-та минута, когато Баленсиага центрира в наказателното поле на Барселона, където Адурис спечели високата топка и я свали с глава към Маркел Сусаета, който стреля от въздуха, но неточно в аут.

Лионел Меси имаше удобна възможност да изпълни фаул в 40-та минута, но изпрати топката над напречната греда.

Барселона пропиля невероятна възможност да изравни резултата в 43-та минута, когато Неймар изскочи сам срещу Яго Ерерин, но не успя да го преодолее, а вратарят се намеси отлично и спаси.

Лионел Меси навърза четирима футболисти на Атлетик около себе си в 45-та минута, след което реши да изненада Ерерин и да стреля, но топката рикошира в крака на защитник и излезе в корнер.

Барселона излезе с преобразено лице през второто полувреме. В 52-та минута Луис Суарес комбинира с Иван Ракитич, който стреля от въздуха, но много неточно в аут.

Барселона изравни резултата в 53-та минута, когато Серхи Роберто демонстрира невероятен поглед върху играта и комбинира с Лионел Меси, който навлезе в наказателното поле на Атлетик и пусна пас към Луис Суарес, който се възползва от подхлъзването на защитник на гостите и изпрати топката във вратата на Яго Ерерин за 1:1.

Лионел Меси можеше да осъществи пълен обрат в срещата в 55-та минута, но ударът на аржентинеца бе отразен от Ерерин. Четири минути по-късно Жереми Матийо комбинира със Серхио Роберто, който нанесе много хубав шут, но топката премина на сантиметри встрани от вратата на баските. В 61-та минута Боведа допусна груба грешка и подари топката на Неймар, който продължи веднага към Меси. Аржентинецът стреля, но Ерерин спаси, след което вратарят отрази удара и на Неймар.

Атлетик Билбао можеше да накаже пропуските на Барселона в 61-та минута, когато след бърза контраатака Сабин стреля, но Тер Стеген внимаваше и спаси.

Барселона бе много изключително близо до втори гол в срещата в 79-та минута, когато Ерерин първо отрази удар на Неймар, а след това Луис Суарес овладя отбитата топка и подаде към Иван Ракитич, който стреля, но вратарят внимаваше и успя да избие кълбото в корнер.

Серхи Роберто оправи изненадващ удар в 80-та минута, но Ерерин успя да боксира в корнер. След изпълнението на статичното положение Жерар Пике стреля с глава, като насочи топката в долния ляв ъгъл на вратата на Атлетик, но Ерерин плонжира и изби в нов ъглов удар.

Барселона поведе с 2:1 в 82-та минута, когато Иван Ракитич подаде към Даниел Алвеш, който успя да се пребори за топката, а след това буквално я сложи на главата на Жерар Пике, който този път отблизо не пропусна да се разпише.

Две добри възможност се откриха пред Лионел Меси в последните минути на срещата. В 86-та аржентинецът стреля, но неточно в аут. Три по-късно Лионел Меси получи перфектен извеждащ пас и остана сам срещу Ерерин, но реши да комбинира с Луис Суарес и сбърка, а топката бе избита от защитата на гостите.

Барселона реализира трети гол в първата минута на добавеното време на срещата, когато Микел Сан Хосе сбърка фатално, а Неймар се възползва от открилата му се възможност и с безкомпромисен удар изпрати топката в горния десен ъгъл на вратата на Яго Ерерин за крайното 3:1.

Така Барселона се класира за полуфиналите на турнира за Купата на Краля.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS