Отборът на Атлетик Билбао надви Севиля с 2:1 след обрат в мач 8-ия кръг на испанската Ла Лига. Юсеф Ен-Несири откри за гостите в 9-ата минута, но Икер Муниан в 76-ата и Ояхан Сансет в 86-ата минута донесоха трите точки за „баските“.

Резултатът беше открит още в 9-ата минута, когато севилци организираха чудесна атака по левия фланг. Жоан Жордан подаде напред за Лукас Окампос, който пък центрира по тревата към точката на дузпата, където Юсеф Ен-Несири стреля и след малък рикошет топката попадна в десния ъгъл на вратаря Унай Симон - 0:1.

Домакините не можеха да създадат нещо по-опасно, като чак в 41-ата минута опитаха да застрашат по-сериозно вратата на Боно. Тогава Иниго Мартинес получи добра топка на втора греда, но изстрелът му с глава беше неточен.

През втората част „андалусийци“ продължиха да са по-активния тим, като в 50-ата минута Иниго Мартинес изби от голлинията точно преди Люк де Йонг да добави във вратата на Симон за втори път.

Атлетик обаче натисна и в 76-ата минута успя да изравни. След изпълнение на корнер Микел Весга продължи с глава топката към втората греда, където оставеният сам Икер Муниаин отбилзо отбеляза за 1:1.

В 86-ата минута обрата стана факт. Иняки Уилямс центрира отляво в наказателното поле, където Диего Калрос увисна, а Ояхан Сансет засече на далечната греда, за да донесе победата за своя тим още с първото си докосване, след като се появи в игра.

С тази победа „баските“ се наместиха на 10-ата позиция с актив от 9 точки. Севиля пък в четвърти пореден мач не може да стигне до успеха и се свлече до 14-о място със 7 пункта. В следващия кръг Атлетик гостува на Реал Валядолид, докато севилци приемат Осасуна. Преди това те имат и домакинство на Краснодар в Лига Европа.