Атлетик Билбао записа първа победа от началото на сезона в Испания. "Лъвовете" взеха мъчен успех с 1:0 над коравия тим на Ейбар на неговия стадион в завързан баски сблъсък. 

Единственото попадение беше дело на ветерана Ариц Адурис. Той се разписа преди почивката, а точният му изстрел беше исторически за него, защото беше 147-и в Примера дивисион. Така 36-годишният играч влезе в Топ 20 на най-добрите реализатори в историята на испанския елит. 

Още от началото обаче инициативата беше за Ейбар. В първите минути страхотни пропуски направиха Андер Капа и Такаши Инуи и домакините единствено могат да съжаляват, че не успяха да се доберат до преднина. 

Постепенно Атлетик изравни играта и погледна по-смело напред. Което се изрази и в попадение след 38 минути от старта на битката. Тогава Иняки Уилямс центрира страхотно от фланга и качи топката на главата на Адурис, който прониза мрежата за 1:0. 

Веднага след това Ейбар можеше да изравни, като ситуацията се откри пред Иван Рамис, но Кепа Арисабалага направи страхотно спасяване и опази преднината на тима си. И така почивката дойде с гол аванс на гостите. 

След почивката Атлетик имаше два хубави шанса да удвои, но Микел Сан Хосе първо не можа да преодолее вратаря на Ейбар, а в 69-та минута Иняки Уилямс направи самостоятелен пробив и стреля над вратата от изгодната позиция, която сам си извоюва. 

Последваха няколко огромни пропуска за Ейбар, като Гарсия Кике стреля опасно, но Кепа изби, а после и Бебе не можа да се разпише. Серхио Енрич също изпусна за домакините и на практика шансовете им приключиха. 

В края и Хоан Джордан беше изгонен от състава на Ейбар, за да е пълно нещастието им в тази битка и те останаха с празни ръце от това домакинство. В другия мач от Примера дивисион по това време Еспаньол изненадващо загуби от Леганес с 0:1 у дома и продължава без успех от началото на сезона.